طرح توجیهی تولید و بسته بندی روغن پالم

خلاصه طرح
نام محصول روغن پالم
موارد کاربرد
تهیه مارگارین، شیرینی پزی هاو
غیره
ظرفیت پیشنهادی طرح ( )تن ۱۰۰۰
عمده مواد اولیه مصرفی میوه پالم
میزان مصرف سالیانه مواد اولیه ( )تن ۲۵۰۰
کمبود محصول در سال ۱۳۹۰( ) تن ۵۲۰۰۰
اشتغالزایی (نفر ) ۶۴
ارزی (یورو ) –
سرمایهگذاری ثابت طرح ریالی (میلیون ریال ) ۵۳۶,۱۰
مجموع ( میلیون ریال ) ۵۳۶,۱۰
ارزی (دلار ) ۰۲۵,۷
سرمایه در گردش طرح ریالی (میلیون ریال ) ۰۶۵,۱
مجموع ( میلیون ریال ) ۰۴۰,۸
زمین مورد نیاز (متر مربع ) ۰۰۰,۶
تولیدی ( متر مربع) ۸۰۰
زیربنا انبار ( متر مربع) ۲۰۰,۱
خدماتی ( متر مربع) ۵۰۰
آب (متر مکعب ) ۳۰۰,۳۰
برق (مگا وات ساعت ) ۳۴۰,۲
گازوئیل (لیتر ) ۰۰۰,۱۰۵
مصرف سالیانه آب، برق و گاز
بنزین(لیتر ) ۰۰۰,۹
محلهای پیشنهادی برای احداث واحد صنعتی
استانهای بوشهر، خوزستان،
هرمزگان، کرمان، سیستان و
بلوچستان، آذرباییجان شرقی،
آذرباییجان غربی و خراسان

مقدمه :
روغن پالم محصولی است از میوه درختی بهنام (Guineensis-Elaeis (که حدود پنج هزار سال بهعنوان
غذای مردم مورد استفاده بوده است. این درخت در ابتدا از گینه غربی (Guinea West (منشأ گرفته و بعد
در حدود قرن پانزدهم به قسمتهای مختلف جهان از آفریقا تا آسیای جنوبی و آمریکای لاتین گسترش
یافته است. ولی تا قرن هجدهم میلادی مورد توجه قرار نگرفت و در حدود اوایل قرن نوزدهم بود که روغن
پالم وارد دنیای تجارت شد و قبل از مالزی کشورهای دیگر در این زمینه پیشقدم بودند. درخت پالم بومی
مناطق گرمسیری است و در آب و هوای گرم و مرطوب، جائیکه باران در حد کافی بوده و درجه حرارت در
غالب ایام بالا باشد میروید .
این درخت در تمام مدت سال بهصورت خوشهای میوه میدهد. یک خوشه میوه نخل بهطور متوسط ۲۰
کیلوگرم وزن دارد و میوه آن شبیه خرمای درشت و دانههای هر درخت به ۱۵۰۰ عدد میرسد. قطر میوه
بین ۲/۵ـ۵ سانتیمتر و طول آن حدود ۲/۵ سانتیمتر است. رنگ آن نارنجی یا متمایل به قهوهای است که
از این دانهها روغن استخراج میشود. درخت پالم بهطور متوسط ـ۲۱ ۱۸ متر ارتفاع دارد و برای رویش آن
سالانه ۲۰۰ سانتیمتر بارش بدون تداوم فصل خشک مورد نیاز است حداکثر درجه حرارت محیط باید بین
ـ۳۳ ۲۹ درجه سانتیگراد ( F
o
F 90ـ
o
o 85 (و حداقل ـ۲۴ ۲۲ درجه سانتیگراد ( F
F 75ـ
o
۷۲ (باشد و
همچنین روزانه ۵ ساعت بهطور مستمر به نور خورشید نیازمند است. خاکهای آبرفتی یا رسوبی مناسب
کشت نهالهای پالم میباشند. در نواحی موسمی درختان رشد کمتری دارند و محصول کمتری میدهند.
درخت پالم ۲/۵ـ۳ سال پس از کشت بالغ میشود و شروع به میوه دادن میکند و تا ۴۰ تا ۵۰ سالگی میوه
دادن گیاه ادامه دارد. ولی عملاً بعد از ۲۰ سال بهرهبرداری، نخلستان تجدید کاشت میشود

۱ ـ نام و کد آیسیک محصول
متداولترین طبقهبندی و دستهبندی در فعالیتهای اقتصادی همان تقسیمبندی آیسیک است.
تقسیمبندی آیسیک طبق تعریف عبارت است از: طبقهبندی و دستهبندی استاندارد بیناللمللی فعالیتهای
اقتصادی. این دستهبندی با توجه به نوع صنعت و محصول تولید شده به هریک کدهایی دو، چهار و هشت
رقمی اختصاص داده میشود. بررسی کدهای آیسیک در نظر گرفته شده برای محصولات صنایع غذایی
نشان داد که برای روغن پالم کد آیسیک مشخصی اختصاص نیافته است. بنابراین در این بخش، چند
کدآیسیک عمومی مرتبط با انواع روغن معرفی میشود که در جدول زیر ارائه شده است.

مناسب برای
اخذ وام بانکی از بانک ها و موسسات مالی اعتباری
گرفتن وام قرض الحسنه خود اشتغالی از صندوق مهر امام رضا
ارائه طرح به منظور استفاده از تسهیلات بنگاه های زود بازده
گرفتن مجوز های لازم از سازمان های دولتی و وزارت تعاون
ایجاد کسب و کار مناسب با درآمد بالا و کارآفرینی

فرمت فایل:PDF

تعداد صفحات:۴۳

این نوشته در پروژه, رشته ی صنایع غذایی, کارآفرینی ارسال و , , , , , برچسب شده است. افزودن پیوند یکتا به علاقه‌مندی‌ها.

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *